Machinebouw

Leestenfrees Machine

Een leestenfrees is een machine die houtblokken CNC gestuurd bewerkt tot leesten op maat. Onze leestenfrees wordt met veel succes gebruikt in de orthopediebranche. U kunt bij Bouw Products terecht voor de aanschaf van uw eigen leestenfrees.

Wat maakt onze leestenfrees uniek?

Met onze leestenfreesmachine bent u verzekerd van hoge kwaliteit. Eén opspanningspunt en een gemiddelde freestijd van 8 minuten.

Bij Bouw Products hebben we een einde gemaakt aan vertragingen in het leestenproductieproces. Heeft u ervaring met de machinale productie van leesten? Dan bent u waarschijnlijk bekend met een techniek waarbij een voorbewerkt blok in de machine wordt geplaatst, waarna de leest aan twee kanten handmatig nabewerkt moet worden. De productie van één leest neemt met een traditionele machine zo’n 30 minuten in beslag. Dat moest volgens ons sneller, én beter.

Leestenfreesmachine

Maak kennis met de leestenfrees van Bouw Products

Dat kan sneller, én beter!

Met onze leestenfrees bent u verzekerd van een optimaal productieproces.

Een aantal speerpunten van onze machine:

  • Eén opspanningspunt. Daarmee hoeven uw leesten slechts aan één kant nabewerkt te worden. Dit is aan onderkant bij de neuszijde, zodat de hiel en neus van de leest op detailniveau machinaal gefreesd kan worden.
  • Een gemiddelde productie tijd van 8 minuten per leest.
  • Houtblokken hoeven niet voorbewerkt te worden in een bepaalde vorm. U plaatst onbewerkte rechthoekige blokken in de machine.
  • Blokken kunnen niet foutief in de machine geplaatst worden, door een automatisch controlesysteem. Uw personeel hoeft hierdoor geen uitgebreide scholing te volgen om de machine te kunnen bedienen. Een korte instructie is voldoende.
  • 100% glad eindresultaat. Er zijn geen oneffenheden te vinden in uw machinaal gefreesde leest.

Leestenfrees kopen

Ervaring met leesten frezen

We hebben onze machine in de afgelopen jaren uitvoerig getest in de praktijk. Met feedback uit de orthopediebranche en uit productiehallen hebben we onze leestenfrees machine steeds opnieuw weten te verfijnen.

Uit deze periode hebben we ook geleerd dat onze machines een lang leven hebben. De keuze om de aandrijving op 10% van zijn totale vermogen te laten draaien, is één van de vele voorbeelden waaruit blijkt dat we kiezen voor degelijk materiaal. En dat is een win-win situatie: de aandrijving draait op lage toeren, waardoor slijtage van uw machine minimaal is, terwijl zelfs met die minimale inspanning uw productieproces al wordt teruggebracht van 30 minuten naar 8 minuten per leest.

Leestenfrees machine aanschaffen

Service en training

Kiest u voor een leestenfreesmachine van Bouw Products, dan maakt u ook de keuze voor de beste service die er is.

Bij de levering van onze machine trainen wij uw personeel om de machine op de meest efficiënte manier te gebruiken. En is er een probleem met de machine, dan kunnen wij op afstand fouten uitlezen en waar mogelijk verhelpen. Is het probleem mechanisch, dan zijn wij binnen zeer korte tijd bij u ter plaatse. Weken wachten op service kennen we niet bij Bouw Products. Wij laten uw productie draaien.

Leesten machinaal frezen

Interesse in onze diensten?

Bouw-Products BV
Elektrostraat 4
7483PG Haaksbergen

Dik Vaanhold

d.vaanhold@bouw-products.nl

Rick Molenkamp

r.molenkamp@bouw-products.nl